Chcem prispieť
Chcem prispieť
CHCEM PRISPIEŤ
© UNICEF/UNI275197/El-Noaimi


Články

celý článok

3 milióny detí narodených do vojny v Jemene

„V Jemene celá generácia detí vyrastá nepoznajúc nič iné, len násilie. Deti tu prežívajú ničivé následky vojny, čo častokrát nie sú schopné sami zvládnuť,“ povedal Meritxell Relano, zástupca UNICEF v Jemene. „Podvýživa a ochorenia sa stávajú neudržateľnými, ako základné služby kolabujú. Tí, ktorí prežijú, budú po celý zvyšok svojho života pociťovať fyzické a psychické následky konfliktu.

celý článok

220 000 detí ohrozených mínami a inou nevybuchnutou muníciou na východnej Ukrajine

ŽENEVA/KYJEV, 21. decembra 2017 – východná Ukrajina je v súčasnosti jedným z najviac mínami zamorených miest na zemi, nebezpečenstvu je vystavených 220 000 detí, ktoré žijú, hrajú sa a chodia do školy a naspäť v oblastiach plných nášľapných mín, nevybuchnutých munícií a iných životu nebezpečných explozívnych zvyškov z vojny, varoval dnes UNICEF.

celý článok

Aj napriek pokroku čelí 180 miliónov detí horším vyhliadkam aké mali ich rodičia

Aktivity Svetového dňa detí vo viac ako 130 krajinách s cieľom poskytnúť deťom platformu, kde sa môžu vyjadriť o svojich obavách a obhajovať záujmy deti, ktoré sú zanedbané

celý článok

Deti postihnuté zemetrasením v meste Jojutla, Morelos - Mexiko

Od 23. septembra 2017 bolo v Mexiku poškodených alebo zničených takmer 5 100 škôl po dvoch silných zemetraseniach, ktoré krajinu zasiahli počas menej ako dvoch týždňov. Je ohrozený prístup k vzdelaniu pre tisíce detí.

celý článok

Násilie v provincii Kasai v Konžskej demokratickej republike má ničivý dopad na deti

Násilím bolo vysídlených viac než 1,4 milióna ľudí, vrátane viac ako 850 000 detí. Deti sú vystavované utrpeniu a násiliu, sú oddeľované od svojich rodín a v tých najhorších prípadoch znásilňované, či popravované. Táto situácia má hrozivý dopad aj na vzdelanie detí a na zdravotný systém v regióne.