Chcem prispieť
Chcem prispieť
CHCEM PRISPIEŤ
© UNICEF/UNI275197/El-Noaimi


Články

celý článok

Epidémia cholery v Južnom Sudáne

20. júl 2017, Južný Sudán sa ocitol uprostred najťažšej a pretrvávajúcej epidémie cholery v histórii Sudánu, s 13 880 prípadmi nakazenia sa cholerou a 243 úmrtiami, ktoré boli zatiaľ nahlásené v roku 2017. UNICEF pokračuje v zvyšovaní svojho úsilia ako odpoveď na šírenie cholery, v tomto roku poskytol priamu pomoc vo viac ako 7 673 prípadoch.

celý článok

Investície do chudobných detí zachránia viac životov

Pokiaľ svet neurobí rýchlejší pokrok v znižovaní detskej úmrtnosti, do roku 2030 takmer 70 miliónov detí zomrie pred dosiahnutím svojich piatych narodenín

celý článok

750 000 detí na východnej Ukrajine v ohrození

KYJEV, Ukrajina/ŽENEVA, 16. jún 2017 – Prinajmenšom 750 00 detí je v bezprostrednom ohrození odrezania od prívodov bezpečnej pitnej vody po náraste bojov na východnej Ukrajine.

celý článok

Čo ste zameškali minulý týždeň

Počet obetí eboly v západnej Afrike, ako aj počet nakazených týmto vírusom, stále stúpa a ebola momentálne predstavuje regionálnu hrozbu. Násilie v Gaze pokračuje, konflikt si už vyžiadal niekoľko detských obetí na oboch stranách. Južný Sudán oslavuje 3 roky nezávislosti – je však čo oslavovať? Toto a viac v tohto týždňovej rubrike – Najzaujímavejšie aktuality z minulého týždňa.

celý článok

Na pomoc deťom z Filipín odišlo zo Slovenska 10 550 eur

Slovenský výbor pre UNICEF odoslal 3. decembra doterajší výťažok z aktuálnej zbierky vo výške 10 550 € ako prvú splátku do Detského fondu UNICEF.