Chcem prispieť
Chcem prispieť
CHCEM PRISPIEŤ

Deti postihnuté zemetrasením
v meste Jojutla, Morelos - Mexiko

Približne sedem miliónov detí žije v oblasti postihnutých zemetrasením z 8. septembra a 19. septembra. UNICEF spolupracuje so svojimi partnermi v oblastiach zasiahnutých zemetraseniami pri vytváraní dočasných škôl, pri podpore usmernení pre bezpečnosť v školách, pri výcviku učiteľov v psychosociálnej podpore a pri distribúcii vzdelávacích materiálov a súpravy na rozvoj detí v ranom detstve pre učiteľov a opatrovateľov.

Výsledok oboch zemetrasení: 407 obetí, 190 000 budov a 10 000 škôl v 8 štátoch. Ministerstvo školstva oznámilo osemstupňový plán postupného návratu do škôl. Všetky verejné školy musia získať oficiálnu certifikáciu pre bezpečnosť budov, aby sa mohli znovu otvoriť. Ministerstvo školstva oznámilo podporu UNICEFu v školách, aby pomohol študentom riešiť ich strach a traumu.

„Sme veľmi znepokojení závažnými škodami, ktoré utrpeli školy v najviac zasiahnutých komunitách, a to, aké následky by to mohlo mať pre deti,“ povedal Christian Skoog, zástupca UNICEF v Mexiku. „Je nevyhnutné, aby sme našli rýchle riešenia, aby sme ich čo najrýchlejšie dostali deti späť do tried, aby sme zabezpečili ich budúcnosť a pomohli im obnoviť pocit normálnosti po týchto traumatických zážitkoch."

Po nasadení UNICEF do všetkých postihnutých oblastí, aby mohol rýchlo vyhodnotiť situácie detí a žien, bolo vybraných 26 obcí, v ktorých sa uskutočnia intervencie, hlavne v oblasti vzdelávania a ochrany detí. Celkovo sa očakáva, že táto pomoc zasiahne 20 000, ktoré už boli identifikované v južnom Mexiku a 40 tisíc v strednom Mexiku. UNICEF zriadil v Oaxace dva priestory priateľské k deťom, ktoré poskytujú psychosociálnu podporu a ubytovanie 150 deťom denne.

Každé dieťa
si zaslúži
detstvo,
budúcnosť,
nádej...

PREČÍTAJTE SI VIAC

celý článok

Detské obete na Západnom brehu prudko vzrástli.

Palestína - Detské obete na Západnom brehu za posledných deväť mesiacov prudko vzrástli . Od októbra 2023 bolo na Západnom brehu vrátane východného Jeruzalema každé dva dni zabité v priemere jedno palestínske dieťa, čo je takmer dvaapolnásobný nárast v porovnaní s predchádzajúcimi deviatimi mesiacmi.

celý článok

Útok na nemocnicu Okhmatdyt poukazuje na to, že ukrajinské deti nie sú v bezpečí