Chcem prispieť
Chcem prispieť
CHCEM PRISPIEŤ
© UNICEF/UNI312535/Alghabri

Výnos zbierky umožní vyliečiť z podvýživy 1 622 detí

Bratislava, 11. júna 2024 - 18. ročník celonárodnej zbierky Modrý gombík, ktorú organizuje Slovenská nadácia pre UNICEF spojil viac ako 317 škôl a 1000 dobrovoľníkov, aby pomohol deťom, ktoré hladujú. Viac ako jedno zo štyroch detí mladších ako päť rokov na svete žije vo "veľkej" potravinovej chudobe, čo znamená, že viac ako 180 miliónom detí hrozí nepriaznivý vplyv na ich rast a vývin (podľa najnovšej Správy o výžive dieťaťa, jún 2024). UNICEF už celé desaťročia buduje pre deti v krízových oblastiach výživové centrá, lieči ich z podvýživy, venuje sa budúcim mamičkám, informuje komunity o výžive. 


73 000 € zo Slovenska pre hladujúce deti

Počas tohtoročnej zbierky sa podarilo vyzbierať 73 000 €, ktoré poputujú na pomoc hladujúcim deťom, ktorých sú, žiaľ, na svete stovky miliónov. Za 73 000 € môžeme deťom poslať 243 333 balíčkov špeciálnej nutričnej pasty a vyliečiť 1 622 detí z podvýživy. Výnos zbierky bude pomáhať v krajinách, kde hlad najviac ohrozuje životy detí: v Afganistane, v Gaze, na Haiti, v Sudáne, v Jemene a v Ugande. 


On-line Zbierka Modrý gombík pokračuje do 14. júla

On-line je možné zbierku Modrý gombík 2024 podporiť ešte do 14. 7. 2024 zaslaním SMS v hodnote 3 € na 844 alebo na www.modrygombik.sk. Naše poďakovanie patrí školským koordinátorom, študentom, dobrovoľníkom, nákupným centrám, influencerom, VÚB banke za bezplatné vklady, reklamnej agentúre EFFE a režisérskemu duu Wolfberg a Max Turek za televízny a online spot, mediálnym partnerom a všetkým, ktorí prispeli k úspešnosti tohtoročnej zbierky. A samozrejme všetkým, ktorí sa rozhodli pomáhať deťom, ktoré trpia vo vojnových konfliktoch daleko za našimi hranicami.
 
Multimediálny obsah TU


O UNICEFe

UNICEF je jednou z najvýznamnejších humanitárnych organizácií na svete, ktorá pomáha deťom v núdzi už od roku 1946. Pôsobíme vo viac ako 190 krajinách, na tých najťažšie dosiahnuteľných miestach. Pracujeme deň čo deň, aby sme pomohli prežiť deťom, ktoré sa ocitli v núdzi. Ochraňujeme ich práva, zabezpečujeme pre ne vodu, jedlo, strechu nad hlavou, vzdelanie, aby dostali šancu naplniť svoj potenciál. 


Kontakt pre médiá:

Monika Molnárová, MSc.
Monika.molnarova@unicef.sk
Slovenská nadácia pre UNICEF | Slovak Foundation for UNICEF
Michalská 371/7,811 01 Bratislava

Každé dieťa
si zaslúži
detstvo,
budúcnosť,
nádej...

PREČÍTAJTE SI VIAC

celý článok

Detské obete na Západnom brehu prudko vzrástli.

Palestína - Detské obete na Západnom brehu za posledných deväť mesiacov prudko vzrástli . Od októbra 2023 bolo na Západnom brehu vrátane východného Jeruzalema každé dva dni zabité v priemere jedno palestínske dieťa, čo je takmer dvaapolnásobný nárast v porovnaní s predchádzajúcimi deviatimi mesiacmi.

celý článok

Útok na nemocnicu Okhmatdyt poukazuje na to, že ukrajinské deti nie sú v bezpečí