Chcem prispieť
Chcem prispieť
CHCEM PRISPIEŤ
© UNICEF

UNICEF Slovensko na návšteve v Džibutsku

MUDr. Zuzana Chudobová – predsedníčka správnej rady Slovenskej nadácie pre UNICEF navštívila spolu s kolegami z národných komisií UNICEF z Nového Zélandu, Poľska a Rakúska programy, ktoré UNICEF realizuje  v Džibutsku. Spolu tu zavítali do vzdelávacích centier, výživových centier, videli ako fungujú programy, ktoré zabezpečujú pre ľudí vodu a hygienické potreby.

 

 © UNICEF


„Na vlastné oči tu vidíte, čo pre deti v núdzi UNICEF robí a aký obrovský zmysel majú pre deti programy UNICEF. Táto návšteva ma zasiahla ako lekárku, aj ako mamu. Budem naďalej šíriť informácie o dôležitosti misie UNICEF medzi slovenskou odbornou aj laickou verejnosťou. Tieto úžasné programy pomoci môže UNICEF robiť vďaka naším podporovateľom po celom svete a veľmi by som chcela poďakovať aj všetkým slovenským podporovateľom, či už firmám alebo jednotlivcom. 

 

 © UNICEF

To čo zažívajú deti v krajinách , ktorými zmietajú vojny, klimatická kríza, chudoba, katastrofy je pre nás nepredstaviteľné. Ja som veľmi hrdá na to, že spolupracujem so skúsenou organizáciu ako je UNICEF, ktorá pomáha deťom už od roku 1946. Jej pomoc je aj v dnešných neľahkých časoch vo svete veľmi potrebná.“ 

 

 © UNICEF

 

Džibutsko 

Džibutsko patrí medzi krajiny s nízkymi a strednými príjmami vo Východnej Afrike, ktorá má približne 1000 000 obyvateľov. 

  • Približne 1 zo 4 ľudí tu nemá prístup k zdroju energie
  • 5 z 10 ľudí vo vidieckych oblastiach nemá prístup k pitnej vode
  • 6 z 10 ľudí nemá prístup k toalete a musí potreby vykonávať na otvorenom priestranstve
  • 94,3% dievčat narodených pred rokom 1994 podstúpilo ženskú obriezku, 21,2% dievčat, ktoré sa narodili medzi 2009 – 2019 podstúpilo ženskú obriezku
  • 132 000 ľudí čelí akútnej potravinovej neistote
  • Hlavným dôvodom potravinovej neistoty je sucho, ktoré postihlo vidiecke oblasti a zvyšovanie cien potravín. V roku 2022 malo 18,7% detí do 5 rokov spomalený rast v dôsledku nedostatočnej výživy.
Každé dieťa
si zaslúži
detstvo,
budúcnosť,
nádej...

PREČÍTAJTE SI VIAC

celý článok

Detské obete na Západnom brehu prudko vzrástli.

Palestína - Detské obete na Západnom brehu za posledných deväť mesiacov prudko vzrástli . Od októbra 2023 bolo na Západnom brehu vrátane východného Jeruzalema každé dva dni zabité v priemere jedno palestínske dieťa, čo je takmer dvaapolnásobný nárast v porovnaní s predchádzajúcimi deviatimi mesiacmi.

celý článok

Útok na nemocnicu Okhmatdyt poukazuje na to, že ukrajinské deti nie sú v bezpečí