Chcem prispieť
Chcem prispieť
CHCEM PRISPIEŤ

Môj deň
počas karantény

Deň počas karantény našej UNICEF JUNIOR AMBASÁDORKY ANNY

 

Dobrý deň,

môj deň počas karantény vyzerá úplne rovnako ako asi každého, aspoň si to myslím. Snažím sa vstať skoro ráno, hoci by mi zbehol rýchlejšie, keby som tak nespravila :D. Počas dňa študujem, pretože nechcem zabudnúť, čo už viem.  Čo ešte neviem, sa rada naučím, lebo chcem vedieť stále viac. Pracujem na svojej ročníkovej práci (a tiež aj na jednom dizajne práve pre Unicef, o ktorom napíšem nižšie) a snažím sa zo seba vydať to najlepšie. Čítam knihy, ktoré som mala dlho rozčítané a nevenovala som sa im aj kvôli škole a aktivitám popri nej. Myslím, že to je aj vhodný čas pre povinnú literatúru. Čas si krátim aj sledovaním filmov alebo seriálov.

Občas sa pôjdem prejsť do lesa za domom, kde som si istá, že nestretnem nikoho (iba ak pár sŕn smiley) alebo si zacvičím a ponaťahujem sa doma. Celý deň mám sedavý a takmer vôbec sa počas neho nehýbem, tak sa to snažím vynahradiť aspoň takto.

S priateľmi udržiavam kontakt cez sociálne siete, cez správy alebo videohovory. Ako som už napísala, môj deň vyzerá úplne obyčajne. Viem, že v našom tíme UNICEF Junior Ambasádorov sú mladí ľudia, ktorí môžu iných inšpirovať k rôznym aktivitám alebo dobrým skutkom. Určite to  stojí za väčšiu pozornosť.


Rozmýšľala som tiež nad vytvorením výzvy (na sociálnych sieťach), kde by ľudia prispievali svojimi dobrými skutkami. Sama som svedkom ako si v mojom okolí pomáhajú napríklad šitím rúšok pre rizikové skupiny alebo stále pracujúcich, ktorí sú v neustálom kontakte s ľuďmi a nemôžu pracovať z domu, aby chránili seba aj svoje okolie.  Alebo chodia na nákup pre starších príbuzných a susedom, aby sa sami nemuseli vystavovať riziku. Potrebujeme si pomáhať. Myslím, že by bolo fajn vyzvať ľudí práve k takejto činnosti. No neviem, či by to fungovalo, alebo by to naopak bolo kontraproduktívne a ľudia by vychádzali viac ako je potrebné. Nemusí ísť o veľké skutky, stačí pomôcť so strážením detí.
Ako UNICEF Junior Ambasádorku ma motivovali modelové hry a situácie zo série publikácií SOM HRDINA, POMÁHAM S UNICEFOM. Sú o tom, ako skutoční hrdinovia pomáhajú. Myslím, že takýchto hrdinov potrebujeme aj v tejto situácii. Práve sa snažím vytvoriť dizajn kampane pre UNICEF, v ktorom chcem graficky zobraziť, že hrdinom môže byť práve teraz každý. No trvá mi to dlhšie než som čakala, pretože som nikdy nekreslila ani som sa takýmto veciam nevenovala. Robím však všetko, čo je v mojich silách a keď to budem mať dokončené, hneď to pošlem tímu Slovenskej nadácie pre UNICEF,  aby mi pomohli s prípadnými úpravami a výsledok bol čo najlepší. V týchto ilustráciách by som chcela použiť heslá ako: „Hrdina nevytvára a nepodporuje stigmu, a teda neodsudzuje“ „Hrdina chráni seba aj teba(/svoje okolie)“ „Buď hrdinom – bojuj proti vírusu“ „Hrdina nediskriminuje na základe pôvodu ani zamestnania“, keďže môžu byť diskriminovaní ľudia ázijského pôvodu alebo zdravotnícki zamestnanci. Inšpirujem sa článkami UNICEFu

Ako správna“hrdinka“ chránim seba aj ostatných – nosím rúška a umývam si ruky yes.

Anna, UNICEF Junior Ambasádorka

Každé dieťa
si zaslúži
detstvo,
budúcnosť,
nádej...

PREČÍTAJTE SI VIAC

celý článok

Detské obete na Západnom brehu prudko vzrástli.

Palestína - Detské obete na Západnom brehu za posledných deväť mesiacov prudko vzrástli . Od októbra 2023 bolo na Západnom brehu vrátane východného Jeruzalema každé dva dni zabité v priemere jedno palestínske dieťa, čo je takmer dvaapolnásobný nárast v porovnaní s predchádzajúcimi deviatimi mesiacmi.

celý článok

Útok na nemocnicu Okhmatdyt poukazuje na to, že ukrajinské deti nie sú v bezpečí