Chcem prispieť
Chcem prispieť
CHCEM PRISPIEŤ

Slováci by na
humanitárnu pomoc mohli dávať viac

Článok ahojmama.pravda.sk 6. 9. 2019

Vo svete dnes potrebuje nejakú formu pomoci asi 41 miliónov detí. Podľa Márie Sliackej, riaditeľky humanitárnej organizácie UNICEF Slovensko, máme u nás ešte veľké rezervy v ochote pomáhať: „Na Slovensku nie je povedomie o tom, ako vlastne humanitárne organizácie pracujú, a to aj preto, že ich tu nie je veľa. Ľudia nevedia, čo táto práca obnáša a čo všetko je potrebné zabezpečiť, aby sa pomoc dostala na miesto určenia.“

Kde vo svete dnes deti najviac potrebujú pomoc?
Neprávosti voči deťom sa dejú na celom svete, vrátane Slovenska a nezáleží na tom, či doma, v škole, komunite alebo na miestach, kde sa deti pohybujú. Naša organizácia hovorí o 41 miliónoch detí, ktoré potrebujú pomoc v 59 krajinách sveta. Ide o prírodné katastrofy či vojnové konflikty. Pomoc UNICEF má rôzné podoby: pokrytie základných potrieb, ako sú voda či potraviny, ďalej zdravotné potreby, vzdelávanie či pomoc obetiam násilia alebo sexuálneho obťažovania.

Vo svete je dnes najviac vojnových konfliktov za posledných asi tridsať rokov, a tak deti potrebujú pomoc na veľa miestach. Či už je to Južný Sudán, kam smeruje aj oficiálna zahraničná pomoc Slovenskej republiky, alebo Afganistan, Stredoafrická republika, ďalej Irak, Jemen, Sýria, Mali, Somálsko, Líbya alebo Bangladéš, odkiaľ prišlo z Mjanmarska veľa utečencov z etnickej skupiny Rohingov, ktorú tvoria najmä moslimovia.
 
 
 
Každé dieťa
si zaslúži
detstvo,
budúcnosť,
nádej...

PREČÍTAJTE SI VIAC

celý článok

Detské obete na Západnom brehu prudko vzrástli.

Palestína - Detské obete na Západnom brehu za posledných deväť mesiacov prudko vzrástli . Od októbra 2023 bolo na Západnom brehu vrátane východného Jeruzalema každé dva dni zabité v priemere jedno palestínske dieťa, čo je takmer dvaapolnásobný nárast v porovnaní s predchádzajúcimi deviatimi mesiacmi.

celý článok

Útok na nemocnicu Okhmatdyt poukazuje na to, že ukrajinské deti nie sú v bezpečí