Chcem prispieť
Chcem prispieť
CHCEM PRISPIEŤ

SMUTNÁ SPRÁVA -
Zomrel náš dlhoročný spolupracovník, pediater MUDr. Dušan Rybár

Vo veku 72-rokov zomrel náš dlhoročný spolupracovník, pediater MUDr. Dušan Rybár. Stretnutia s ním boli vždy plné nápadov, nikdy ich nezabudol okoreniť niektorým so svojich vtipov. Bol to nesmierne obetavý a starostlivý človek - jeho práca bola pre neho poslaním. Jeho pacientmi boli viac ako 30 rokov deti z rómskych osád. Rajónom MUDr. Rybára boli obce, kde až 90 percent obyvateľov tvorí rómska populácia (Rimavská Seč, Zádor, Čakov, Ivanice, Vlkina, Janica, Lenartovce).

Hoci bol už v dôchodkovom veku, odpočinok ho nelákal. „Kým budem vládať, chcem tým deťom pomôcť,“ hovoril. „Pre mňa je to poslanie. Svoju perspektívu som od začiatku videl v teréne. Tam ste lekárom, psychológom a sociálnym pracovníkom v jednom”.

MUDr. Rybár bol človek s veľkým Č, a za tých hovoria hlavne ich činy...

Ďakujeme pánovi doktorovi za to, že nás sprevádzal od začiatku existencie UNICEF na Slovensku. On bol tým, ktorý celý život napĺňal v praxi hlavú myšlienku UNICEFu – „Aby každé dieťa malo šancu..“.

Celej rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť.

Posledná rozlúčka s MUDr. Rybárom bude v stredu, 19. júna o 13-tej hodine v Dome smútku v Rimavskej Sobote.

 (Zdroj: Rimava.sk)

 

Každé dieťa
si zaslúži
detstvo,
budúcnosť,
nádej...

PREČÍTAJTE SI VIAC

celý článok

Detské obete na Západnom brehu prudko vzrástli.

Palestína - Detské obete na Západnom brehu za posledných deväť mesiacov prudko vzrástli . Od októbra 2023 bolo na Západnom brehu vrátane východného Jeruzalema každé dva dni zabité v priemere jedno palestínske dieťa, čo je takmer dvaapolnásobný nárast v porovnaní s predchádzajúcimi deviatimi mesiacmi.

celý článok

Útok na nemocnicu Okhmatdyt poukazuje na to, že ukrajinské deti nie sú v bezpečí