Chcem prispieť
Chcem prispieť
CHCEM PRISPIEŤ

Pozývame vás na
Rozvojový deň 2013

Organizátor podujatia, Platforma MVRO, ktorá združuje organizácie zamerané na rozvojovú pomoc a humanitárnu pomoc v zahraničí, pre vás pripravila celodenný atraktívny program.

Na akcii bude mať svoje zastúpenie aj UNICEF Slovensko ako člen Platformy MVRO. V našom stánku sa budete môcť so zástupcami organizácie porozprávať o aktuálnych možnostiach rozvojovej pomoci deťom vo svete, ktorej súčasťou môžu byť aj Slováci. Pre lepšiu predstavu o tom, ako žijú deti v rozvojovej krajine, vás pozveme do africkej Ugandy. Na vlastné oči uvidíte, akú pijú vodu, ako vyzerá ich jedálny lístok, kde bývajú a tiež sa presvedčíte, prečo by sme ich mali podporovať v tom, aby chodili do školy.

Pre najmenších návštevníkov Rozvojového dňa sme pripravili aktivitu, ktorou potešia seba aj deti na opačnom konci zemegule. V tvorivých dielňach budú môcť aj s pomocou rodičov vlastnoručne vypísať alebo vymaľovať pohľadnicu UNICEF a pridať k nej vlastné venovanie. Pohľadnice doručia zástupcovia UNICEF Slovensko deťom do Afriky pri svojej najbližšej ceste v rámci niektorého z projektov rozvojovej pomoci.

Platforma MVRO je strešnou organizáciou 33 mimovládnych a neziskových organizácií zo Slovenska, ktoré sa zaoberajú predovšetkým rozvojovou spoluprácou a humanitárnou pomocou v zahraničí. Viac informácií o jej aktivitách nájdete na www.mvro.sk

Každé dieťa
si zaslúži
detstvo,
budúcnosť,
nádej...

PREČÍTAJTE SI VIAC

celý článok

Detské obete na Západnom brehu prudko vzrástli.

Palestína - Detské obete na Západnom brehu za posledných deväť mesiacov prudko vzrástli . Od októbra 2023 bolo na Západnom brehu vrátane východného Jeruzalema každé dva dni zabité v priemere jedno palestínske dieťa, čo je takmer dvaapolnásobný nárast v porovnaní s predchádzajúcimi deviatimi mesiacmi.

celý článok

Útok na nemocnicu Okhmatdyt poukazuje na to, že ukrajinské deti nie sú v bezpečí