Chcem prispieť
Chcem prispieť
CHCEM PRISPIEŤ

Zbierka MODRÝ GOMBÍK 2024

Milí priatelia UNICEFu,

 

vítame Vás na našej stránke. Tento rok sa uskutoční už  18. ročník Zbierky MODRÝ GOMBÍK, ktorá bude prebiehať na školách a v uliciach 13. 5. 2024 – 19. 5. 2024. Počas 18-tich rokov sa k nám pripojili tisícky slovenských škôl, vďaka ktorým môžeme pomáhať deťom v núdzi po celom svete. Výnos z tohtoročnej zbierky bude venovaný deťom, ktoré žijú v humanitárnych krízach a ich životy sú ohrozené nedostatkom jedla a vody.

Budeme veľmi radi, keď sa rozhodnete zaregistrovať sa do našej zbierky. Nielenže vaša škola pomôže deťom v núdzi ďaleko za našimi hranicami, ale aj vaši žiaci si vyskúšajú zbierkovanie pre dobrú vec a naučia sa niečo o krásnej misii UNICEFu.

 

Registračný formulár je potrebné vyplniť najneskôr do 29. 2. 2024.

 

 

Základné informácie v skratke:

 

  • Termín registrácie: do 29. 2. 2024
  • Termín konania: 13. 5. 2024 - 19 .5. 2024
  • Miesto realizácie: územie SR - zbierku môžete uskutočniť: v škole, mimo školy (zbierky v uliciach sa môžu zúčastniť žiaci vo veku od 15 rokov v sprievode dospelej osoby), v škole aj mimo školy.
  • Účel zbierky: zabezpečenie výživy a ochrany zdravia detí v krajinách humanitárnych intervencií UNICEF. 
  • Zabezpečenie: školám, ktoré sa zúčastnia zbierky odošleme pred zbierkou pokladničky, tričká, gombíky, dokumentáciu súvisiacu so zbierkou.
  • Informácie o priebehu a uskutočnení zbierky: pred zbierkou (najneskôr 30 dní pred zbierkou) pripravíme inštruktážne video, na ktorom si povieme všetky potrebné informácie k zbierke. Zároveň pripravíme manuál, kde budú zhrnuté všetky dôležité informácie.
  • Budeme veľmi radi, ak nám pomôžete šíriť informácie o konaní zbierky aj na vašich sociálnych sieťach a web stránkach.

 

Tešíme sa na spoluprácu pri našej krásnej misii pomoci deťom.

 

Na vaše otázky rád odpovie náš koordinátor pre školy:

fmroc@unicef.sk, mobil: +421 907 307 523

Každé dieťa
si zaslúži
detstvo,
budúcnosť,
nádej...

PREČÍTAJTE SI VIAC

celý článok

Detské obete na Západnom brehu prudko vzrástli.

Palestína - Detské obete na Západnom brehu za posledných deväť mesiacov prudko vzrástli . Od októbra 2023 bolo na Západnom brehu vrátane východného Jeruzalema každé dva dni zabité v priemere jedno palestínske dieťa, čo je takmer dvaapolnásobný nárast v porovnaní s predchádzajúcimi deviatimi mesiacmi.

celý článok

Útok na nemocnicu Okhmatdyt poukazuje na to, že ukrajinské deti nie sú v bezpečí