Chcem prispieť
Chcem prispieť
CHCEM PRISPIEŤ


Zemetrasenie v Indonézii


15-ročná Nurul Istikhoroh zachránená po 48 hodinách spod trosiek vlastného domu.

Pomôžte obetiam zemetrasenia a tsunami v Indonézii

Viac ako 2000 obetí po zemetrasení o magnitúde 7,4 stupňa a následnej tsunami, ktorá postihla ostrov Sulawesi v Indonézii. Katastrofa zasiahla približne 1, 5 milióna ľudí – Unicef je na mieste, aby pomohol deťom a ich rodinám.

UNICEF robí všetko pre to, aby pomohol rodinám z Palu, Donggala a ostatných zasiahnutých  miest na ostrove Sulawesi. Situácia je však vážna a nároky na pomoc rastú. Ohrozené sú predovšetkým deti.

V nasledujúcich dňoch sa očakáva nárast obetí. Deti sú samozrejme pri takýchto katastrofách tou najohrozenejšou skupinou. Rodiny sú nútené žiť na uliciach zo strachu pred následnými otrasmi. UNICEF má skúsenosti s katastrofou tsunami 2004, ktorá si vyžiadala 226 000 obetí v oblastiach Indického oceánu, vie akú ničivú silu voda má a aké ťažké je odstraňovať následky. Je veľmi ťažké predpokladať, aké bude mať katastrofa ďalšie následky, no vieme, že potrebujeme Vašu pomoc.

Pomôcť môžete svojim príspevkom na účet:

IBAN: SK49 0200 0000 0040 8645 7551 (VÚB, a.s.)
Variabilný symbol: 1843

prostredníctvom QR kódu sumou 10€:

Váš príspevok pomôže:
  • Spojiť opäť rodiny, ktoré boli následkom katastrofy rozdelené.
  • Zabezpečiť výživu pre tých najmladších a najohrozenejších. Už beztak vážna situácia podvýživy detí v týchto regiónoch sa následkom tejto katastrofy výrazne zhorší.
  • Zabezpečiť čistú vodu. Prístup k čistej vode je jednou z najdôležitejších priorít, aby sa zabránilo šíreniu chorôb. Unicef pracuje na zabezpečení mobilných jednotiek s čistou vodou.
  • Poskytnúť psychosociálnu pomoc deťom, ktoré prišli o svojich blízkych, zabezpečiť strechu nad hlavou...

S vďakou

tím Unicef Slovensko

 

Každé dieťa
si zaslúži
detstvo,
budúcnosť,
nádej...

PREČÍTAJTE SI VIAC

celý článok

Detské obete na Západnom brehu prudko vzrástli.

Palestína - Detské obete na Západnom brehu za posledných deväť mesiacov prudko vzrástli . Od októbra 2023 bolo na Západnom brehu vrátane východného Jeruzalema každé dva dni zabité v priemere jedno palestínske dieťa, čo je takmer dvaapolnásobný nárast v porovnaní s predchádzajúcimi deviatimi mesiacmi.

celý článok

Útok na nemocnicu Okhmatdyt poukazuje na to, že ukrajinské deti nie sú v bezpečí